- יולי 07, 2013
- לריסה גולקו
- מאמרים
- 0 Comments
תאונות עבודה
תאונת עבודה זוהי תאונה שנגרמה לעובד במהלך עבודתו ומוגדרת על פי חוק ככזו שנגרמה לעובד תוך כדי ביצוע ועקב עבודתו. בעניין ההגדרה – מהי תאונת עבודה – חשוב לציין ולהדגיש שלא כל אירוע במהלכו נגרם נזק ופגיעה לעובד בעת נוכחותו בעבודה ייחשב "תאונת עבודה".
כך, לדוגמה, עובד שאירע לו התקף לב בעת שהותו בעבודה לא ייחשב "תאונת עבודה" רק בגלל שהאירוע התרחש בזמן העבודה. מאידך, למשל, במידה והתקף הלב נגרם בסמוך לאחר ויכוח חריג הקשור בעבודת הנפגע, בנסיבות מסוימות ניתן להכיר בהתקף הלב כתאונת עבודה.
גם תאונה שנגרמה לעובד בדרך למקום עבודתו או בדרכו חזרה מהעבודה, לרבות תאונת דרכים, נחשבת כתאונת עבודה. לעניין זה, אם העובד נפגע בתאונת דרכים, המוכרת גם כתאונת עבודה (בנסיבות המתוארות לעיל), יש להגיש תביעה הן כנגד חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב ב"ביטוח חובה" והן כנגד המוסד לביטוח לאומי.
בנוסף לאמור, תאונת עבודה יכולה להתייחס הן ל"אירוע תאונתי", כלומר פגיעה יחידה (אירוע חד פעמי) והן לפגיעה מתמשכת, כלומר "מחלת מקצוע" ו/או "מיקרוטראומה" שנגרמו לעובד עקב עיסוק, פעילות או חשיפה מתמשכת במסגרת עבודתו לגורם מזיק (כגון: מחלות בדרכי הנשימה, מחלות עור, מחלות ריאות, סוגים שונים של סרטן, בעיות אורטופדיות שונות וכו').
על פי חוק, הנפגע בתאונת עבודה רשאי להגיש תביעה הן כנגד המוסד לביטוח לאומי והן כנגד המעביד ו/או חברת הביטוח של המעביד וזאת במקרה בו נגרמה התאונה עקב רשלנות, מחדל או הפרת חובה, לרבות הוראות בטיחות המקובלות, על ידי המעביד. כמו כן, יכול והתביעה תהא מוגשת גם כנגד צד שלישי כלשהו שהיה אחראי לקרות התאונה.
מי יכול להגיש את התביעה וכנגד מי?
כל אדם שנפגע בתאונת עבודה, בנסיבות המתוארות לעיל, יכול להגיש תביעה בגין נזקיו עקב התאונה.
יש להגיש את התביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי. התביעה יכולה להיות מוגשת אף כנגד המעביד. כמו כן, ניתן לתבוע את חברת הביטוח שביטחה את המעסיק, במידה וקיימת אחריות המעביד לקרות התאונה, ואפילו כנגד צד שלישי כלשהו, באם קיימת אחריות הצד השלישי לקרות התאונה.
המאמר נועד למידע כללי בלבד ואין בו משום חוות דעת משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי, ואין בו המלצה לנקיטה בהליכים ו/או הימנעות מהם. המידע עשוי להיות חלקי ו/או להכיל טעויות ו/או השתמטות ו/או אי-דיוקים ו/או להיות בלתי עדכני ו/או לא לפרט את כל המקרים ו/או החריגים הרלוונטים.
0 comments
Leave a comment
Want to express your opinion?
Leave a reply!